Kater Kereltje weer thuis door barmhartige weldoener

© Eigen foto

Dominic Schijven
Alkmaar

,,Kom maar Kereltje, je mag weer naar huis’’, fluistert Melissa Wind tegen haar kater als ze die uit de kooi tilt van de Alkmaarse opvang van de stichting Zwerfdier.

Kereltje piept zachtjes en laat zich graag optillen door zijn baasje. De kater mag weer naar huis met het baasje die hem kwijt geraakt was.

Vijf weken geleden ging het vijf jaar oude Kereltje buiten aan de wandel, zoals-ie wel vaker doet. Na een aantal weken duurde het Wind wel erg lang. Wind was bezorgd en Kereltjes zusje Meisje miste haar broer.

De dierenambulance had de zwart-witte kat op straat gevonden en naar de dierenopvang gebracht.

Toen Wind haar kat terugvond wilde de opvang de kater niet gratis teruggeven. Het baasje moest 485 euro betalen. De dierenopvang wilde dat de gemaakte kosten vergoed werden. De moest kat gecastreerd, gevoed en ingeënt worden.

Wind kon dat niet betalen. Slapeloze nachten volgden.

De opvang liet de prijs zakken naar 400 euro, maar een betalingsregeling zag de stichting niet zitten. De opvang heeft slechte ervaringen met wanbetalers. In het verleden hebben ze afspraken gemaakt over betalingen die niet nagekomen zijn.

Wind riep om hulp via deze krant. Barmhartige weldoeners meldden zich al snel. ,,O, het is een wonder. Ik heb nachten gebeden om hulp’’, reageerde Wind toen ze dat hoorde.

Een man ging met Wind mee naar het asiel en betaalde voor de reünie van Kater Kereltje en zijn baasje.

De man, die niet met naam in de krant wil, heeft zelf twee katten. ,,Als mij zoiets zou gebeuren, zou ik er ook ziek van zijn.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.