Helderse bieb genomineerd voor internationale prijs

Den Helder

School 7 is genomineerd voor de Public Library of the Year Award 2018. Dit is een internationale prijs waarmee vernieuwende bibliotheken worden bekroond.

In totaal hebben 35 bibliotheken uit 19 landen van over de hele wereld zich aangemeld. Er gelden strakke criteria: de deelnemende bibliotheken moeten tussen 1 januari 2015 en 31 december 2017 zijn opgeleverd. Het gaat het om bibliotheken die nieuw zijn gebouwd óf zijn gehuisvest in een verbouwd pand dat daarvoor nog geen dienst deed als bibliotheek.De jury heeft de kandidaten beoordeeld op zes verschillende punten, waaronder de mate waarin de bibliotheek rekening houdt met nieuwe digitale ontwikkelingen, lokale verankering, duurzaamheid en de wensen en behoeften van de gebruikers.

De uitslag wordt op 28 augustus bekend gemaakt in Kuala Lumpur tijdens het congres van The International Federation of Library Associations (IFLA). De andere genomineerden zijn Austin Central Library in de VS, bibliotheek Villa-Lobos Park in Brazilië, de Noorse openbare bibliotheek Deichman Biblo Toyen en de openbare bibliotheek van Tampine in Singapore.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons