Frappant Muziektheater Schagen is zoekende

Simon Bos
Schagen

Volgens de website van Frappant is muziektheater uitproberen, leren en experimenteren met zang, dans en spel. Dat gebeurde ook zaterdagavond.

Scagon Theater in Schagen, zaterdag, première van ‘Tante Pastellia, de vlucht uit het thee-internaat’. Door Frappant Jong (tot 13 jaar) van het Frappant Muziektheater. Script, regie en vormgeving: Joke van Tol. Nog éénmaal te zien, 9 juni.

Vergelijk het met een afscheidsmusical van de basisschool. In het verhaal gaan twee kinderen logeren bij hun strenge tante Pastellia. Dat vinden de kinderen maar niets en samen met een buurmeisje ontglippen ze de logeerpartij.

Milde kant

Ze belanden via omzwervingen op een piratenschip. Uiteraard is dat niet de bedoeling. De kordate tante blijkt ook haar milde kant te hebben en redt hen uit de handen van de piraten.

De voorstelling is nog in ontwikkeling. Er vielen stiltes en de vaart zat er dus nog niet in. De spitsvondige grapjes kwamen niet aan. Achter de schermen hoorde je nog vóór opkomst: ’Ik moet eerst! Ik moet eerst!’ De instopscène door tante Pastellia duurt te lang.

Achtergrondmuziek

In de scènes waarin niet wordt gesproken kan achtergrondmuziek meelopen. Verder was in de finale de verhaallijn wat lastig te volgen. Aan de andere kant ging er veel goed. Er lopen pareltjes op het toneel. Tommy (Daniel Pranger) zingt fraai en tante Pastellia (Chhaya van Loon) is een talentje. Nynke Broeksma zette Bibi stevig neer. Leuk was de interactie met de enige senior op het toneel, Kapitein Haak (Youri van Tol).

Het decor was functioneel. Lange witte doeken aan weerzijden van het toneel met in het midden een zolderkamer alias een piratenschipdek.

Vondst

De lange pauze was nodig om een indrukwekkend piratenschip te bouwen. De witte doeken waren plots zeilen geworden. Frappant maakte handig gebruik van de zaalmogelijkheden en de Hugo de Groot-kist was een vondst. Uiterst grappig.

Hulde aan de makers van deze voorstelling. De routine moet nog wel in het spel komen, maar dat komt zeker goed.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.