Kooyhaven in Den Helder is bij binnenvaartschippers in beeld

© Archieffoto

Van onze verslaggever
Den Helder

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) gaat onderzoeken of de Kooyhaven langs het Noordhollands Kanaal bij Den Helder en Breezand een grotere rol kan gaan spelen voor de binnenvaartsector.

De haven, die voor miljoenen is aangelegd, is tot dusverre een fiasco: er heeft zich, mede doordat het minder diep is dan verondersteld, nog geen bedrijf gevestigd.

Specialisten

Op initiatief van Port of Den Helder en Koninklijke BLN-Schuttevaer gaan specialisten kijken of watergerelateerde ondernemers alsnog te verleiden zijn naar Kooyhaven te verhuizen.

,,Eerst zal worden bekeken of de huidige infrastructuur kansen voor binnenvaartbedrijven biedt’’, aldus Andries de Weerd uit Schagen.

Schuttevaer

Hij is secretaris van de afdeling Noord-Holland van BLN-Schuttevaer, belangenbehartiger van de recreatie-, beroeps- en binnenvaart.

,,Is er potentie voor meer vervoer over water, dan kan Kooyhaven zomaar een belangrijk draaipunt of regionaal overslagcentrum worden’’, zegt hij.

Containerschepen

,,Containerschepen die over het kanaal moeten, zullen niet gauw bulkladingen hebben en aan hun maximale diepgang komen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.