Slachtoffer honderden meters op auto meegesleurd

Lydia Jasper
Nieuwe Niedorp

De politie heeft twee achttienjarige mannen uit Wijdenes en Nieuwe Niedorp aangehouden op verdenking van twee diefstallen. Bij een werd grof geweld gebruikt.

Een van de twee mannen deed zich voor als potentiële koper van een motor. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Assendelft, sprak met hem af op dinsdagavond 6 maart. Hij koesterde geen argwaan toen de man de straat op en neer wilde met de motor. Nadat die de hoek afsloeg, ging het slachtoffer onmiddellijk achter hem aan. Hij zag twee straten verder een auto met een dichte aanhanger staan. De man riep iets, waarna de bijrijder de auto in sprong en de bestuurder vol gas op het slachtoffer inreed. ,,Het was geen keuze om wel of niet te springen’’, aldus het slachtoffer tegenover de politie. ,,Het was het enige wat ik kon doen.’’

De man klapte na zijn sprong op de motorkap en kwam op het dak van de auto terecht. Hij probeerde zich vast te houden aan de randen van het dak. ,,Na een dollemansrit van misschien wel enkele honderden meters besefte ik dat ze niet gingen stoppen en dat ik moest loslaten.’’ Hij viel hard op straat en werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Op precies dezelfde manier is op 17 februari een motor van een 26-jarige man uit Heemskerk gestolen. De verdachte uit Wijdenes bekent betrokken te zijn bij beide gevallen. De Nieuwe Niedorper zegt alleen aanwezig te zijn geweest in Heemskerk en niet in Assendelft. De politie onderzoekt wie welke rol heeft gespeeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.