Wie wint ’Gouden Hooivork’ bij NK stroladen in Wieringerwerf?

Het NK strobalen laden is zwaar werk.© Archieffoto John Oud

Martijn Gijsbertsen
Wieringerwerf

Wie neemt ditmaal de ’Gouden Hooivork’ mee naar huis? En mag zich een jaar lang Nederlands kampioen stroladen noemen?

Het antwoord op die vraag kan zondagmiddag 19 augustus naar verwachting rond vier uur worden gegeven.

Titelstrijd

Op het erf van bezoekboerderij Leven van de Wind aan de Oosterterpweg in Wieringerwerf vindt dan (opnieuw) de nationale titelstrijd plaats.

Gastvrouw en tevens medeorganisator Marbel de Graaf-Montsma rekent op tenminste twintig heren- en damesploegen en dik duizend toeschouwers.

Animo

,,Zoveel animo was er vorig jaar ook en dit is de vijfde editie, dus het NK stroladen begint al een beetje een gevestigde naam te worden.’’

Bij stroladen gaat het erom zo snel mogelijk 120 strobalen op een aanhanger achter een trekker te stapelen. En met deze trekker zo gauw als het kan een parkoers met drempels af te laten leggen.

Strafseconden

Voor iedere strobaal die valt, krijgen deelnemers strafseconden. Wie de snelste eindtijd haalt, wint de Gouden Hooivork.

Winnaars van vorig jaar en dus titelverdedigers zijn AP de Jachthut uit de Noordoostpolder bij de mannen en het Burghout Strolaadteam afkomstig van Wieringen bij de vrouwen.

Er zijn voor de nummers twee en drie ook Zilveren en Bronzen Hooivorken beschikbaar.

Inschrijven

De krachtmetingen voor teams van maximaal zeven personen en een chauffeur starten om een uur. Inschrijven voor deelname kan tot een dag van tevoren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.