Viskraam Wijk aan Zee protesteert tegen nieuwe regels vergunning

Viskraam Wijk aan Zee protesteert tegen nieuwe regels vergunning
© Archieffoto
Wijk aan Zee

De uitbater van de viskraam op het Julianaplein in Wijk aan Zee vindt dat er veel te veel regels staan in zijn nieuwe vergunning. Hij heeft er protest tegen aangetekend.

In twee brieven aan de gemeente tekent hij bezwaar aan tegen de verplichting, onlangs nog gehandhaafd door een ambtenaar, om zijn mini-terrasje op te doeken. Ook is hij tegen de verplichting om na elke 72 uur zijn kraam weg te halen. Anders is het geen ’mobiel’ verkooppunt meer, volgens de gemeente.

De visverkoper, die er al tien jaar staat, is verontwaardigd over zoveel plotselinge bureaucratie. Het is volgens hem ook onuitvoerbaar: klanten willen zitten om een visje te eten en zijn viskraam zou beschadigd raken als die elke drie dagen even weg zou moeten om daarna weer teruggezet te worden. Hij heeft trouwens geen idee waar de kraam in de tussentijd zou moeten staan.

Maar in zijn brief slaat hij gevoelig terug. Hij wijst erop dat de gemeente hem aan regels probeert te onderwerpen die nog helemaal niet officieel zijn vastgelegd. De gemeente baseert zich dus op regels die nog niet bestaan, zegt hij.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons