Symposium over slijtage van de (oudere) knieën

© Archief
Den Helder

FysioHolland Den Helder houdt donderdagavond 23 november in het Gezondheidscentrum Bernhardplein een symposium over knieslijtage. Dat is een kwaal die veel ouderen treft. Het symposium is gratis door iedere belangstellende te bezoeken.

Volgens de gegevens van GGD Hollands Noorden kampt maar liefst 45 procent van de 65-plussers in de Noordkop met gewrichtsslijtage aan heup of knie. Van alle Nederlanders heeft 1,2 miljoen met de pijnlijke artrose te maken.

Artrose houdt in dat er slijtage optreedt in het gewrichtskraakbeen van de heup of knie. Dit proces treedt vooral op bij het ouder worden, maar kan ook op jongere leeftijd al worden vastgesteld. Het is te herkennen aan pijnlijk en stijve knieën tijdens en na het bewegen.

Het Gezondheidscentrum Bernhardplein wil meer aandacht geven aan preventie en het delen van kennis.

In het symposium wordt door fysiotherapeuten uitgelegd wat artrose precies is, wat voor behandelingen er zijn en hoe je er op psychologisch gebied mee kan leren omgaan. Ook is er veel aandacht voor de invloed van voeding. Hierover spreekt een diëtiste.

Daarnaast wordt het publiek ingelicht over veranderingen in de zorgverzekeringen voor volgend jaar met betrekking tot artrose. De informatieve sessie begint om vijf uur en wordt om half zeven afgesloten. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten.

Wie heen wil, moet zich wel aanmelden. Dat kan vanaf heden via tel. 0223-613312.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.