Leidingen niet klaar: maanden wachten op huis in Heiloo

Het plan Oostweide in vogelvlucht.© Foto PR

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

Tientallen bewoners van nieuwbouwwijk Oostweide in Heiloo zullen nog maanden op hun nieuwe huis moeten wachten. De nutsaansluitingen (elektriciteit, gas, riolering) zijn niet op tijd klaar.

Eenzelfde lot onderging twee weken terug het 21 woningen tellende bouwplan Sandenbergh in Petten.

Oostweide in Heiloo met 103 woningen wordt gebouwd door Oostweide VoF, een samenwerking van Henselmans Bouw uit Noord-Scharwoude en K. Dekker Bouw en Infra uit Warmenhuizen.

Directeur Arnold Henselmans: „Dit betekent dat zeker 70 woningen niet op tijd opgeleverd kunnen worden. We hebben de nutsvoorzieningen al in oktober vorig jaar aangevraagd. Netbeheerder Liander is in de weken 16, 18 en 23 van dit jaar even geweest. De laatste keer hebben ze hun spullen ingepakt. Ze zeggen dat we in week 39 weer aan de beurt zijn. Dat is eind september. Het is nogal bizar. Ongekend. En er is geen enkele mogelijkheid er iets tegen te doen. Liander heeft een monopolie, je kunt niet een ander bedrijf bellen.”

Volgens woordvoerder Peter Hofman van Liander had Oostweide zelf zijn zaakjes niet op orde.

„In eerste instantie was deze klant niet klaar. Daarna kwam de vorst, dan mogen we de grond niet roeren. We hebben een nieuwe afspraak gemaakt. De werkomgeving moet schoon en leeg zijn en in dit geval stonden er nog steigers op het terrein. We hebben toen het werk verschoven van week 23 naar week 39. Inderdaad, dat is een heel stuk verderop. Maar wij handelen de aanvragen af op volgorde van binnenkomst. En als je afvalt kom je weer onder aan de stapel.’’

De VVD-Kamerleden Heerema en Koerhuis hebben hierover Kamervragen gesteld aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.