Meer vrouwen aan het roer in Helderse raad

Petra Bais, nieuwe fractievoorzitter VVD.

Delano Weltevreden
Den Helder

Er komen meer vrouwen aan het roer in de gemeenteraad. In elk geval VVD, Behoorlijk Bestuur en Seniorenpartij worden straks door een vrouw geleid.

GroenLinks heeft Marije Boessenkool als voorzitter. Als Tjitske Biersteker (CU) wethouder wordt, neemt Dina Polonius het stokje als raadslid over. Wie de fractie gaat leiden is niet bekend.

Sylvia Hamerslag (Behoorlijk Bestuur) komt in de raad voor Michiel Wouters die wethouder wordt namens Beter voor Den Helder. Omdat de partij één zetel heeft, wordt zij automatisch fractievoorzitter. Harrie van Dongen (Stadspartij) komt in de gemeenteraad voor Pieter Kos. Pieter Blank (PvdA) wordt de opvolger van Peter de Vrij. Mogelijk kiezen ook PvdA en Stadspartij voor een vrouw als fractieleider. Bij de VVD neemt Edwin Dasbach de plek in van Kees Visser. Petra Bais wordt fractievoorzitter. De liberalen hebben dan na een halve eeuw weer een vrouw aan het roer. Marinus Vermooten (Seniorenpartij) volgt waarschijnlijk Remco Duijnker op die wethouder wordt. Carla van Driesten wordt fractievoorzitter.

Lees ook: Recordaantal van zeven wethouders in Den Helder

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.