Popweekend Schagen succes als vanouds

Høken met de Heinoos rockend

Popweekend Schagen met zondagmiddag topdrukte bij het optreden van de Bergense zangeres Maan op het Zuidpodium.© Foto’s Marc Moussault

1 / 2
Cas Broxterman
Schagen

Met André Hazes Jr. als de grote publiekstrekker stond het dit weekend weer barstensvol op de Markt in Schagen. Popweekend trok duizenden bezoekers met optredens, gezelligheid en een grote hoeveelheid drank.

Hazes deed zijn eerste optreden na een ’break’ en bedankte het publiek voor de massale aanwezigheid. Hij beklom zaterdag om zes uur het Zuidpodium aan de kant van Wonder’s. Jong en oud vermaakten zich met hits als ’Leef’ en ’Wie kan mij vertellen’. Ook nummers uit de oude doos, gemaakt door zijn vader, kwamen voorbij.

Bekijk ook deze video: André Hazes jr zet boel op z’n kop bij Popweekend Schagen

Het geluid liet soms wat te wensen over, maar het publiek leek dat niets uit te maken. Er werd gedanst en vrolijk gezwaaid op de muziek als Hazes daar om vroeg.

Hetzelfde beeld was er gistermiddag, toen zangeres Maan de eerste grote artiest was die haar opwachting maakte. Wederom jong en oud kwamen naar de Markt om haar hits mee te zingen.

Livestream

Het hele Popweekend was te volgen via een livestream op Facebook. IT Solution had de camera dit keer in een stelling rondom de kerk gehangen. ,,Een mooie toevoeging”, vond medeorganisator Piet-Hein de Boer, die zelf vanwege de drukte soms even buiten het terrein zijn rust nam. ,,Dan is het leuk dat je via zo’n livestream toch meekrijgt wat er gebeurt.”

De Boer spreekt van een perfect weekend, mede door de enorme opkomst en het lekkere weer. ,,Ik denk niet dat het beter kon. Over het geluid heb ik inderdaad een paar mensen gehoord, maar dat is iets waar we nog naar moeten kijken. We zijn verder dik tevreden, met zaterdag zeker tienduizend bezoekers. Ik denk niet dat het beter kon.”

Op de plek waar voorheen Igesz zat, was nu door Stiel de eethoek uitgebreid om onder meer pizza’s te kunnen serveren. Na twaalf uur mocht er buiten niet meer worden getapt en verplaatste het feest zich naar de kroegen. Daar ging het door tot in de late uurtjes.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.