Postuum eerbetoon: Rap Koen van Keulen in Top 40

Hans van Keken
Soest

Het nummer ’I don’t want to be alone no more’ van Koen van Keulen moet in de Top 40 komen, vinden zijn vrienden. De 17-jarige Koen kwam vorige maand om het leven in Italië.

Klasgenoot Jasper maakte afgelopen week de rap af die Koen zong. De jongen uit Soest werkte maanden aan de rap, hij kon er al zijn gevoelens in kwijt. Voor Koen was weinig zo belangrijk als muziek. Bij evenementen op het Baarnsch Lyceum was hij dan ook altijd druk met organiseren.

Vrienden hopen dat het nummer zo bekend wordt dat het in de hitparade komt. Het zou dan een mooi postuum eerbetoon zijn aan de Soester, die tijdens zijn vakantie bij het Gardameer ’s nachts in een ravijn langs de weg viel en verdronk. Dagenlang werd er daarna naar hem gezocht.

De door Koen gezongen rap is morgen aan het begin van de middag te beluisteren in de aula van de begraafplaats in Soest, waar de Soester wordt begraven. Vanavond vanaf zeven uur is er een herdenkingstocht over de Peter van de Breemerweg. Die begint bij de kruising met de Hooiweg en gaat richting het ouderlijk huis, een kleine kilometer verderop richting Amersfoort. Daar worden in de berm bloemen neergelegd.

Organisator Timo Bloemendal verwacht een grote opkomst. Belangstellenden worden dan ook gevraagd lopend of met de fiets te komen, omdat er weinig parkeerruimte is. De gemeente vraagt vanwege de droogte geen brandende fakkels of kaarsen mee te nemen. Verzoek is na afloop rustig huiswaarts te gaan om drukte te vermijden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen