Negende editie van het Erik Festival in Heemskerk

Drukte en gezelligheid bij een eerdere editie van het festival.© PR Foto

Van onze verslaggever
Heemskerk

De stichting Ezelsvrienden houdt op zaterdag 26 mei de negende editie van het Erik Festival, in en om de Nozem en de Non in Heemskerk. De Ezelsvrienden organiseren het festival om de in 2009 aan kanker overleden Erik Zoon te herdenken. De opbrengst gaat ieder jaar naar een ander goed doel.

Vanaf 15.30 tot 18 uur staat het buitenpodium in het teken van The Voice Kids Heemskerk.

Dit is alweer de vijfde editie. Dansend, zingend en muziek makend wordt er gestreden voor het winnen van een schoolreisje en natuurlijk de titel van ’beste optreden van Heemskerk’.

Leerlingen van verschillende basisscholen treden op en de jury zal bepalen wie zijn of haar optreden het beste heeft gedaan. Er zijn nog een paar plekken vrij, opgeven kan via stichting@ezelsvrienden.nl.

Aansluitend wordt ’s avonds vanaf 19 uur op de binnen- en buitenpodia een mooi muzikaal avondprogramma verzorgd door Bad Honey, She Rocks, Eva Roosmarijn, Re-Load, Monoshock en Paperplane.

De entree is gratis en iedereen helpt belangeloos mee aan deze dag. Er zullen melkbussen staan bij de ingang waar bezoekers een donatie in kunnen doen. Meer informatie is te vinden op de website: www.ezelsvrienden.nl.

De opbrengst van het Erik Festival is dit jaar bestemd voor Stichting KanZ (www.stichtingkanz.com). Dit is een kleine zorgaanbieder in Heerhugowaard en heeft een onderwijs-/zorgklas in een reguliere basisschool voor kinderen met een meervoudige beperking.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.