Zeiler Heiner uit Enkhuizen mist goud

Nicholas Heiner.© Archief

HYÈRES

Finnzeiler Nicholas Heiner uit Enkhuizen heeft in het wereldbekertoernooi voor de Franse kust in Hyères genoegen moeten nemen met de tweede plaats in het eindklassement.

De voormalige wereldkampioen in de Laserklasse verspeelde tijdens de afsluitende medalrace zijn leidende positie in het klassement.

Hij kwam als zevende over de finishlijn. Zijn naaste concurrent Jorge Zarif uit Brazilië won de finale en stelde daarmee de eindzege veilig in deze olympische klasse.

Marit Bouwmeester beëindigde haar succesvolle optreden in Hyères in stijl. De olympisch kampioene in de Laser Radial zegevierde in de medalrace.

Ze was dankzij een grote voorsprong op haar achtervolgers al zeker van de titel. Bouwmeester hoefde haar medalrace alleen nog maar uit te varen om de gouden medaille mee naar huis te nemen. ,,Als je zeilt, kun je maar beter alles geven en proberen de race te winnen en ik ben blij dat dat me gelukt is.''

Heiner keek met een dubbel gevoel terug op de Franse zeilweek. ,,Het is een beetje frustrerend dat ik op deze manier finish, maar het zat gewoon niet mee. We zaten met drie man dicht op elkaar voor het goud. Ik wist dat ik mijn eigen wedstrijd moest varen en vanuit de start ging het goed. Maar helaas draaide de wind, dat was enorm balen.'' Voor Heiner was het de derde zilveren medaille op rij, na het EK in Cadiz en de Prinses Sofia Cup in Palma.

Kiran Badloe moest zich in de RS:X-klasse tevreden stellen met de zesde plaats in de eindstand. In de medalrace finishte de Nederlandse windsurfer als vijfde. Lilian de Geus eindigde in de medalrace als vijfde en belandde daardoor in het eindklassement op de zevende positie. In de 49erFX kwamen Annemiek Bekkering en Annette Duetz op de negende plek uit in de eindstand.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen