AZ heeft na winst op Lokeren zaakjes aardig voor elkaar

Drukte voor het doel van AZ in de slotfase van de wedstrijd tegen Lokeren.

Drukte voor het doel van AZ in de slotfase van de wedstrijd tegen Lokeren.© Foto NHD

Theo Brinkman
Goes

AZ heeft het trainingskamp in Zeeland zaterdagmiddag afgesloten met een overwinning. Lokeren werd in Goes met 2-0 verslagen.

Een kleine twee weken voor de eerste Europa Leaguewedstrijd heeft AZ de zaakjes aardig voor elkaar. Hoewel er nog altijd behoorlijk wat blessuregevallen zijn, is het basiselftal wel al grotendeels gevormd. Het is voor het overgrote deel het elftal van vorig seizoen.

In Goes bleek opnieuw dat AZ graag het initiatief heeft en bij balverlies ook het liefst zo snel mogelijk de tegenstander weer onder druk zet. Lokeren had er vooral in de eerste helft veel problemen mee.

De Belgen noteerden na twee minuten een kansje, maar kwamen in het vervolg van de eerste helft nauwelijks nog in de buurt van AZ-keeper Marco Bizot.

Ondanks het overwicht van AZ bleef het tot de rust 0-0. Mats Seuntjens was het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet belandde op de paal.

Na rust had Seuntjens wel succes. Met een uitstekend schot maakte hij er 1-0 van. In de slotfase verdubbelde invaller Myron Boadu de score.

Boadu was een van de vele invallers na rust. Ron Vlaar werd in de rust gewisseld en in het vervolg van de tweede helft gingen ook de andere basisspelers naar de kant.

AZ, basiselftal: Bizot; Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjö, Til, Koopmeiners; Idrissi, Friday, Seuntjens.

(Video AZ TV:)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen