Meer hulp bij ’Klim naar hemel’ nodig

Alkmaar

Voor de ’Klim naar de hemel’ heeft de organisatie nog meer vrijwilligers nodig. Het project is eenmalige mogelijkheid om Alkmaar vanaf grote hoogte te bekijken op de speciaal voor deze gelegenheid tegen en bovenop de Kerk gebouwde platforms.

Het project is opgezet in het kader van het vijfhonderdjarig bestaan van de kerk. Het evenement vindt plaats van 1 mei tot 1 augustus.

De organisatie laat echter ook weten dat de ’Klim naar de hemel’ alleen mogelijk is met de hulp van heel veel vrijwilligers.

Zij moeten zorgen dat de (dagelijkse) werkzaamheden worden uitgevoerd die nodig zijn om het bezoek aan het platform zo soepel mogelijk te laten verlopen. Die werkzaamheden zijn onder meer kassawerkzaamheden en de begeleiding bij de klim.

De inzet van vrijwilligers wordt gecoördineerd door de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar, buur van de Grote Kerk en dit jaar ook zelf jubilerend. Die centrale vraagt iedereen die Alkmaar en de Grote Kerk een warm hart toedraagt, een handje mee te helpen in de vorm van één of meer diensten van drie uur vrijwillige inzet bij de klim.

Alle hulp is welkom: „Zelfs als je hoogtevrees hebt, kun je helpen. Dit geldt ook als je fysiek niet in staat bent om de klim zelf te maken. Er zijn namelijk op de grond ook heel veel helpende handen nodig”, aldus de centrale.

Voor belangstellenden is er 11 april vanaf half acht een informatieavond.

Opgeven voor de avond of direct als vrijwilliger kan via de website van de Vrijwilligers Centrale, www.vcra.nl of 072-5191600.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.