Goud en brons Luc Kroon op NJJK in Eindhoven

Luc Kroon.© Archief

Marcel Tabbers
Eindhoven

Met goud, brons en een vijfde plaats sloot Luc Kroon zijn eerste dag van de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen af. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven was zijn derde tijd op de 50 meter vrije slag (23,82 seconden) tevens een persoonlijk record voor de zestienjarige Volendammer.

Dat persoonlijk record zat er ook bijna in op de langste zwemdiscipline die Kroon zwom. Met 3.59,75 minuten pakte hij ruim de eerste plaats. Vincent Crooijmans volgde op ruime afstand in 4.05,83.

De zwemmer van Ed-Vo, trainend bij het RTC in Amsterdam, dook weliswaar voor de tweede keer in zijn carrière onder de magische grens van vier minuten op de 400 meter vrije slag, maar in het Schotse Edinburgh zwom hij begin maart al 3.59,17.

Over zijn tijd was hij meer dan tevreden. ,,Het is voor mij een mooie test om te kijken waar ik sta. Dat is heel goed gelukt. Het liefste heb ik een race waarin ik tegen degene naast me moet strijden. Dat zat er vandaag niet in helaas.’’

Die strijd was er wel op de 50 meter vrije slag. In de series werd met 24,19 exact het persoonlijk record geëvenaard. In de eindstrijd zwom winnaar Kenzo Simons (22,71) een kampioenschapsrecord. Junior de Bruin ‘wurmde’ zich (23,64) nog tussen Kroon en Simons. ,,Dit was een aangename verrassing’’, was de korte analyse van Kroon.

Evy Roozeboom (WZ&PC) zwom naar de elfde plaats op de 200 meter rugslag (2.47,42). Daarmee zette ze de beste prestatie neer voor de Purmerendse club.

Ze zwom geen persoonlijk record en tikte precies een seconde boven haar inschrijftijd aan. Op de 400 meter vrij deed zij het beter met een tijdsverbetering van bijna vijf seconden. De 5.14,79 was goed voor de twaalfde plaats.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.