Remise in matig duel tussen Vitesse’22 en JVC vol slordigheden

Nick van der Ven van Vitesse’22 heeft de bal rakelings over het JVC-doel geschoten.© Foto Ron Pichel

Henny Beijer
Castricum

Teleurstelling overheerste zondagmiddag bij Vitesse-trainer Everard Luijckx na de 0-0 remise tegen JVC. „We hadden hem graag willen winnen. En misschien heeft het er ook wel even in gezeten. Al waren we, zeker in de eerste helft, te slordig en te onrustig.” Zijn collega Ben de Visser vatte de wedstrijd minder genuanceerd samen: „Het was niet om aan te zien.”

Toch, om van een compleet bloedeloze puntendeling te spreken, gaat te ver. Beide ploegen, weliswaar niet behept met oogstrelende baltechniek, waren immers wel bereid veel energie te stoppen in het duel. Zoveel zelfs, dat het hoofd regelmatig verder was dan de voeten.

Het eerste kwart van de wedstrijd kenmerkte zich voornamelijk door balverlies van beide kanten. En waar de passing al mislukte, bood de lange bal evenmin uitkomst. Behalve als Rick Beentjes, de uiterst rappe rechterspits bij de thuisploeg, werd bereikt. Dan was het meteen dreigend. Hij leidde in de 12e en de 28e minuut dan ook kansrijke momenten voor het vijandelijke doel in, maar eerst de paal en daarna JVC-keeper Hondorp stonden een voorsprong in de weg.

Aan de andere kant waren de mogelijkheden nog beperkter in aantal. Slechts een verdwaalde hoge bal en een enkel tijdig geblokkeerd schot, deden het kleumende publiek opveren. Daar waar de bezoekers in de slotfase van het eerste bedrijf meer grip leken te krijgen op het middenveld, waren het toch de gastheren die nog de grootste kans noteerden. Vrij voor de keeper vergat Rutger Balm de bal echter mee te nemen, die hij toch simpel slechts voor het inschuiven had.

In de kleedkamer predikte Luijckx vooral meer rust aan de bal en oog voor de organisatie. Dat was aanvankelijk nog niet terug te zien in de spelopbouw. Want ook na rust kwamen passes nog steeds te vaak niet aan, was de balaanname te onzorgvuldig en miste het spel raffinement. De schaarse hoogtepunten voor beide doelen kwamen vanuit de omschakeling, maar ook die werden met vrij kansloze voorzetten voorlangs of ruim gemiste kopkansen om zeep geholpen. Zo leek de remise al rond de 75e minuut onafwendbaar.

Dat het echter in de slotfase toch nog spannend – en dus leuker – werd, volgde op een reeks opportunistische pogingen van beide kanten om alsnog een zege te forceren. Robin Bakker had voor Vitesse de winst in de 79e minuut op zijn schoen, maar hij schoof naast. Niet veel later dook La Croes vrij op voor Vitesse-keeper Laan, maar hij miste de bal volledig. Omdat ook in blessuretijd nog inzetten binnen de zestien van JVC werden geblokkeerd, moesten beide ploegen genoegen nemen met een remise. „Een lichtpuntje? We hebben het na balverlies achterin dicht weten te houden. Dat was in vorige wedstrijden nog wel eens anders”, vond Luijckx.

Vitesse’22: Laan, Frankfort, Beentjes, Van der Ven, Balm (60. Laan), Bakker, Meijer, Rutgers, Kaandorp, Stam, Raghosing.

JVC: Hondorp, Van Kesteren, Van Oossanen, Van Steinvoorn, Stobbelaar, Van Zanten, Schop, Clemens, Achthoven, La Croes, Franssen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.