Plan 1500 woningen op deel golfterrein Purmerend

Een schetsontwerp van de nieuwe woonwijk.
Purmerend

Als het aan de gemeente Purmerend en de eigenaar van Burggolf ligt, worden er op de golfbaan aan de Westerweg zo’n 1500 woningen gebouwd. De komende maanden wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor de nieuwe wijk.

De golfbaan beschikt momenteel over 36 holes, en behoort daarmee tot de grootste van het land. De populariteit van de golfsport loopt echter terug en daarom wil Burggolf terug naar een terrein met 18 holes.

De zuidelijke helft komt daardoor in beeld voor woningbouw. De gemeente bracht eerder al in kaart welke plekken in Purmerend mogelijk geschikt zijn voor woningbouw, en ook op die lijst prijkte het golfterrein.

Wethouder Hans Krieger is in zijn nopjes dat er overeenstemming met Burggolf is over de mogelijke ontwikkeling van het terrein. Als projectontwikkelaar is de keus gevallen op BPD, het voormalige Bouwfonds. ,,Die kent Purmerend goed, onder andere door projecten in Weidevenne’’, zegt Krieger.

Hij houdt nog wel een slag om de arm, want een van de dingen die onderzocht moet worden is de verkeersafwikkeling voor 1500 huishoudens.

,,Voor de ontsluiting moet een goede oplossing komen, mogelijk via de N244, anders wordt het heel moeilijk om hier een wijk te bouwen. Er moet nog ontzettend veel uitgezocht worden, maar dit is een prachtige kans. Dit komt de stad heel goed uit.

Dit voorjaar gaat de gemeente in gesprek met omwonenden over de plannen. Het onderzoek moet medio 2018 klaar zijn.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen