Vijf nieuwjaarsduiken in de regio West-Friesland

Vijf nieuwjaarsduiken in de regio West-Friesland
© archief
Enkhuizen

Op vijf plekken in de regio West-Friesland kunnen mensen op maandag 1 januari het nieuwe jaar met een frisse duik beginnen.

Om 13.30 uur gaan de zwemmers te water in het Streekbos in Bovenkarspel. Inschrijven kan vanaf 13 uur bij restaurant IJgenweis. De kosten bedragen 5 euro p.p., hiervoor krijgen deelnemers een muts, sjaal, snert en warme chocomel. Een deel van de opbrengst gaat bovendien naar de Alpe d’HuZes-teams De Opstekers en Linda en Friends. DJ Oscar Lumi zorgt voor de muzikale omlijsting.

Om 13.30 uur start carnavalsprins Tom de duikers in Enkhuizen weg. Aanmelden kan vanaf 12.30 in de hal van recreatiebad Enkhuizerzand, ook is hier gelegenheid tot omkleden en douchen. Kosten 3,50 p.p. inclusief kop snert of warme chocomel.

Op de ijsbaan van Hoogkarspel geeft burgemeester Michiel Pijl om 13 uur het startsein voor de op deze plek nog jonge traditie. Deelnemers dienen om 12.30 uur aanwezig te zijn om zich om te kleden.

De traditioneel ’ongeorganiseerde’ nieuwjaarsduik in Hoorn trekt daarentegen al vele jaren waaghalzen uit de wijde omtrek. Ook dit jaar is men welkom op het schelpenstrandje van het Julianapark, alwaar om 14 uur de grote plons voorwaarts wordt gemaakt.

Medemblik duikt om 14 uur bij strandpaviljoen De Zoete Zee aan de Vooroever. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro p.p. Deelnemers krijgen hiervoor een beker chocomel of een kom snert, maar het grootste deel van de opbrengst is bestemd voor Stichting Leergeld, die zich inzet voor de ondersteuning van kinderen uit minimagezinnen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons