Samen(t)huis Enkhuizen nu ook voor 50-plussers

Paul Gutter
Enkhuizen

Ook alleenstaande 50-plussers kunnen straks een appartement huren in het nieuwe Samen(t)huis Enkhuizen, in de voormalige fietsenzaak aan de Nieuwstraat en het aangrenzende pand van Koolhaas in de Westerstraat.

Verhuurder Welwonen heeft besloten om de oorspronkelijke doelgroep van 65-plus uit te breiden, omdat ook een aantal alleenstaande 50-plussers interesse in deze nieuwe woonvorm heeft getoond. Het idee achter het Samen (t)huis is dat gelijkgestemde ouderen met elkaar optrekken, onderling ruildiensten uitwisselen en elkaar informeel helpen en ondersteunen. Zo houden ze samen het ’alleen-zijn’ buiten de deur.

De saamhorigheid wordt verder versterkt door een gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken. Harry Draaisma, directeur Welwonen: „We streven naar een mix van type mensen en leeftijden rond de zestig. Als daar één of twee vijftigplussers bij zijn, dan is dat alleen maar goed. Altijd handig om er ook een ’jongere oudere’ bij te hebben.”

Het Samen(t)huis krijgt zeven huurappartementen voor alleenstaande 50-plussers met een maximaal jaarinkomen van 36.798 euro. Het gaat om twee appartementen op de begane grond, vier op de eerste vierdieping en eentje onder de kap op de tweede verdieping. Naast een gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken is er ook een gezamenlijke berging, buitenruimte en een lift.

In september vraagt Welwonen een omgevingsvergunning voor het project aan bij de gemeente. Streven is dat aannemer EAB nog dit jaar met de verbouwing start. Meer informatie: www.welwonen.nu

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen