Den Helder krijgt Indische eettafel

Den Helder

Den Helder krijgt een nieuwe sociale voorziening, een Indische eettafel. Iedereen die een band voelt met het voormalig Nederlands-Indië kan voortaan eens per kwartaal aanschuiven.

De marinestad kent al twintig jaar de Masoek Sadja, een maandelijkse Indische inloopmiddag. Stichting Pelita, een landelijke welzijnsorganisatie die zich inzet voor mensen afkomstig uit Nederlands-Indië, is daarbij betrokken. ,,In de meeste steden waar Pelita actief is, bestaat al een Indische eettafel. We vinden het tijd dat er ook een in Den Helder komt. Er is toch veel eenzaamheid onder de generatie die destijds naar Nederland kwam. Het is fijn als ze bij elkaar kunnen zitten, samen over vroeger kunnen praten en over de dingen waar ze nu tegenaan lopen’’, zegt Bianca Emmel, die samen met Pelita en bezoekers van de Masoek Sadja de Werkgroep Indische Eettafels Den Helder heeft opgezet.

De eettafel wordt gehouden op dezelfde locatie als de Indische inloopmiddag, De Draaikolk aan de Dollardlaan. Op dinsdag 29 augustus is de eerste. Een cateraar zorgt voor een rijsttafel waarvan tussen een en vier kan worden genoten. ,,Het wordt echt tafelen, met op de achtergrond een muziekje. Er mag ook gedanst worden.’’

Aanmelden

Er is plaats voor vijftig personen. Deelname kost tien euro, exclusief drankjes. Opgeven (die het eerst komt, die het eerst maalt) kan tot 22 augustus: buiemmel62@gmail.com of tel. 06-86283491. Er kan eventueel voor vervoer worden gezorgd.

De Masoek Sadja blijft in ongewijzigde vorm bestaan. De eerstvolgende is op 25 september.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons