Jahanbakhsh (AZ) is bijna van Brighton

Alireza Jahanbakhsh© Foto ANP

Theo Brinkman
Alkmaar

Alireza Jahanbakhsh is dicht bij een overgang van AZ naar Brighton and Hove Albion. De 24-jarige Iraanse aanvaller probeerde zondagavond tot een akkoord te komen met de club uit de Premier League. AZ en Brighton hebben over de transfer al zo goed als overeenstemming. Jahanbakhsh gaat AZ naar verluidt tussen de 20 en 25 miljoen euro opleveren.

Daarmee heeft AZ de tweede grote transfer van deze zomer bijna te pakken - zoals eind vorig seizoen al de verwachting was. Enkele weken geleden werd spits Wout Weghorst al verkocht aan VfL Wolfsburg.

Weghorst en Jahanbakhsh waren vorig seizoen de meest in het oog springende spelers bij AZ. Jahanbakhsh werd met 21 doelpunten topscorer van de Eredivisie en hij had daarnaast ook nog een groot aantal assists. Weghorst scoorde 18 keer in de competitie en 9 keer in het bekertoernooi en was ook het grootste deel van het seizoen aanvoerder. De verwachting was dan ook dat beiden zouden vertrekken naar een grotere competitie.

AZ boert goed door de uitgaande transfers. Voor Weghorst werd naar verluidt ruim tien miljoen euro ontvangen, voor Jahanbakhsh zou dat zelfs meer dan twintig miljoen zijn. Daarmee is de verkoop van de Iraniër net zo’n megatransfer als die van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur, twee jaar geleden.

AZ speelde al in op het vertrek van Jahanbakhsh en legde zaterdag de Roemeense vleugelaanvaller Dorin Rotariu (22) vast. Hij wordt voor een jaar gehuurd van Club Brugge.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen