Ismail ’vlogt’ weer in Poelenburg [video]

Willemien Schenkeveld
Zaandam

Ruim een jaar na zijn opschudding veroorzakende hoodvlogs over Poelenburg, heeft Ismail Ilgun weer een film over de Zaandamse achterstandswijk gemaakt, maar dan positief.

Het is de laatste aflevering in de serie Achter Buurten, een serie korte films over achterstandswijken waarin Ilgun als interviewer optreedt. Hij deed dit in opdracht van Algemeen Dagblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De film gaat vooral over het initiatief Oums Voorraadkast (moeders voorraadkast). Poelenburgbewoonsters Rkia en Chantal delen elke week bij de moskee tientallen voedselpakketten uit aan gezinnen die in armoede leven. Rkia vertelt daarbij over een alleenstaande moeder die in prullenbakken moest graaien.

Ook spreekt Ilgün met de jongerenwerkers Donovan en Anthonie, die hem zelf in de hete zomer van 2016 hielpen. Ze bezochten hem in de cel toen hij naar aanleiding van zijn hoodvlogs was opgepakt en brachten hem daarvandaan naar een adres in Wijk aan Zee, waar hij onderdook na bedreigingen. In het filmpje bezoekt hij de zaalvoetbalavond die ze elke vrijdag organiseren. Ze vertellen dat ze jongeren op allerlei manieren helpen. Donovan: ’Sommigen weten niet dat ze een zorgverzekering moeten hebben.’

Tenslotte bezoekt Ilgun de bekende karateschool Choku Gym, die op allerlei manieren veel voor jongeren betekent.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.