’Defecte verlichting is schandalig’

Arie Booy
Den Helder

,,Het moet nu maar eens klaar zijn!”, zegt Kees Bazen van Veilig Verkeer Nederland over de talmende houding van Rijkswaterstaat bij het herstellen van uitgevallen verlichting langs de kruising Kooybrug en de N9.

CDA-raadslid Bazen windt zich al jaren op over het feit dat er geen schot zit in reparatie van uitgevallen lantaarnpalen ondanks meldingen van zijn organisatie en veel klachten van Nieuwediepers die langs de weg zitten. ,,De verlichting en de algehele verkeersveiligheidssituatie rond het Kooypunt is beneden alle peil. Schandalig”, zegt Bazen. ,,Als voorzitter van de lokale afdeling van VVN schaam ik mij dat we bij Rijkswaterstaat ondanks onze inspanningen niet tot resultaat komen. Diverse keren hebben wij melding gemaakt.”

Net als burger Jeroen Bodewus die vorig jaar van Rijkswaterstaat vernam dat de lichten begin dit jaar gerepareerd zouden worden. Bodewus: ,,We zijn inmiddels drie maanden verder en er is niets gebeurd.” Als de krant de woordvoerder van Rijkswaterstaat belt komt er weinig opwekkend nieuws. ,,Ik denk dat dit verkeerd begrepen is’’, zegt Mieke Limmen. ,,Het is de bedoeling dat de led-verlichting eind 2018 aangebracht wordt.”

Bazen: ,,Ik wil graag een ultieme poging doen door de krachten te bundelen. Jarenlang aan het lijntje gehouden worden is niet langer acceptabel. Nu we in Den Helder zelf actief de wegbeheerder ondersteunen is het tijd om naar de buitengebieden te gaan kijken. Rijkswaterstaat moet in actie komen voor het echt goed mis gaat.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.