Nieuwe Wereld net niet op podium

Een impressie vanuit de speelzaal in Huissen.

Huissen

Het eerste team van De Nieuwe Wereld uit Purmerend kwam zaterdag in het Gelderse Huissen net een plaatsje tekort om zich te kwalificeren voor de Nederlands kampioenschappen schooldammen. Het eindigde als vierde.

Team 3 van de Purmerendse school eindigde als negende en team 2 werd elfde. Het ging zaterdag om een van zes halve finales die door heel Nederland gespeeld werden. Het toernooi in Huissen was sterk bezet met onder meer de provinciale kampioenen van Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Na twee ronden stonden het eerste en derde team van De Nieuwe Wereld in de top drie, maar daarna moest worden aangetreden tegen de favoriete teams, De Bron uit Molenaarsgraaf en de Rehobothschool uit Ochten. Beide wedstrijden gingen verloren. De tegenstanders waren duidelijk te sterk, wat later in de eindrangschikking werd bevestigd met de respectievelijk eerste en tweede plaats.

In de overige wedstrijden kon het topteam van de Nieuwe Wereld goed standhouden. Er werd niet meer verloren, met de vierde plaats in de eindstand tot gevolg. Derde werd De Heilig Hartschool uit Dongen.

Een opmerkelijke prestatie werd geleverd door Marijn Jeukens die als topscorer van De Nieuwe Wereld 3 in acht wedstrijden maar liefst veertien punten vergaarde. Met deze prestatie kreeg ze een uitnodiging voor het schooldam-topscorerstoernooi, waaraan de beste schooldammers van Nederland op 23 juni meedoen.

Eindstand (respectievelijk wedstrijdpunten en gewonnen partijen): 1. CBS De Bron 1 15/53, 2. Rehoboth 13/51, 3. Heilig Hartschool 12/54, 4. Nieuwe Wereld 1 9/53, 9. Nieuwe Wereld 3 7/47, 11. Nieuwe Wereld 2 6/45.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.