AZ denkt na over aantrekken Maher

Adam Maher tijdens een training van AZ.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Wijdewormer

Als het aan John van den Brom ligt, wordt Adam Maher weer speler van AZ. De trainer van AZ ziet in de middenvelder een welkome aanvulling van de selectie.

Maher (25) traint sinds een maand mee bij AZ. Dat was in eerste instantie bedoeld om zijn conditie op peil te houden. Maar Van den Brom is enthousiast over de inbreng van de middenvelder die in het verleden zijn carrière begon bij AZ. ,,Hij heeft andere kwaliteiten dan de middenvelders die we al hebben. Hij heeft meer creativiteit. Spelers als Guus Til en Teun Koopmeiners moeten het meer hebben van het beuken en van de duels. En Fredrik Midtsjö zit er een beetje tussenin’’, zegt Van den Brom.

De vraag is of zijn wens ook inderdaad gehonoreerd gaat worden door technisch directeur Max Huiberts, of dat die vindt dat AZ al genoeg middenvelders heeft. ,,Die discussie voeren we nu, ja’’, zegt Van den Brom.

Adam Maher werd opgeleid bij AZ en maakte bij die club zijn debuut in het betaalde voetbal. Ook haalde hij als speler van AZ het Nederlands elftal. In 2013 kocht PSV hem. Zijn periode bij PSV werd geen doorslaand succes. Zijn tweede jaar was zijn beste jaar. Daarna verloor hij zijn basisplaats en werd hij zelfs een jaar verhuurd aan Osmanlispor. In januari werd zijn contract bij PSV, dat tot deze zomer doorliep, ontbonden. Daarna speelde Maher een half jaar voor FC Twente.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen