Premium

Grasshoppers trakteert fans in verloren bekerduel met Ajax amateurs

Jim Roodhof - samen met Dave Neefjes uitblinker aan de kant van Grasshoppers - neemt het doel van de Ajax amateurs stijlvol onder vuur.
© Foto Erik Rietman
Amsterdam

Bij aankomst op sportcomplex De Toekomst van Ajax is direct één ding duidelijk: in Hoogwoud komen dit jaar veel kinderen met een magere buit terug van Sint-Maarten. Waar je ook kijkt in de kantine van de Amsterdammers, de kleuren rood en wit zie je alleen terug in de aankleding van de ruimte. Het groen en zwart van Grasshoppers daarentegen komt je tegemoet in de sjaals, mutsen en trainingsjasjes van de honderden supporters die hun club achterna zijn gereisd voor de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. In tegenstelling tot de kinderen in hun dorp worden zij deze zaterdagavond door de plaatselijke trots volop getrakteerd op lekkers.

Dat de ploeg van trainer Dick Knijn niet veel kans maakt om de tweede ronde van de districtsbeker te overleven is gezien het verschil in niveau geen doemdenken. Grasshoppers is dan wel gedeeld koploper van de derde klasse B, maar Ajax is de nummer vijf van de zaterdaghoofdklasse B. Als het beginsignaal eenmaal klinkt, maakt hoop zich echter al snel meester van het publiek. Grasshoppers klapt er vol op en durft het aan om over het hele veld één-op-één te spelen tegen de thuisclub.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen