Douwe Bob ’vliegt ’m erover’ in Hoorn

Douwe Bob.

Douwe Bob.© Foto ANP / Remko de Waal

Van onze verslaggever
Hoorn

De bekende singer-songwriter Douwe Bob doet op 22 juli mee aan het evenement ’Vlieg ’m erover’, dat in de Hoornse haven wordt gehouden.

Douwe Bob is regelmatig in Hoorn te vinden, mede omdat zijn bassist Jeroen Overman uit Hoorn afkomstig is. Die wordt door Douwe Bob daarom ook uitgedaagd om mee te doen aan het evenement, net als singer-songwriter Tim Knol, die in het verleden ook met Overman speelde. Of ze de uitdaging aangaan moet nog duidelijk worden.

Het evenement wordt georganiseerd door de serviceclub RT-100 West-Friesland, die hierin samenwerkt met ’vooreenmooiestad.nl’.

Vorig jaar werd ’Fiets ’m d’r over’ gehouden voor het goede doel, ’Proud to be oud’, waarmee 6.500 euro werd opgehaald. Geprobeerd wordt dat bedrag dit jaar te overtreffen met ’Vlieg ’m d’r over’.

Bij dit evenement wordt een speciaal luchtkussen, ook wel de blob genoemd, naar de haven van Hoorn gehaald. Trio’s wagen de sprong: twee springers landen op de blob, waardoor de derde deelnemer tot grote hoogte wordt gelanceerd. Via het Hoornse internetplatform vooreenmooiestad.nl/vlieg kan worden ingeschreven of bijgedragen. Het evenement start op zondag 22 juli om 14 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen