Bot Heerhugowaard mag zestig huizen in ’t Veld Noord bouwen

© Foto: ANP

Martijn Gijsbertsen
’t Veld

Bot Bouw uit Heerhugowaard mag zestig woningen in de gasloze nieuwbouwwijk ’t Veld Noord bouwen.

Hollands Kroon heeft de aannemer als winnaar aangewezen van de aanbestedingsprocedure voor de eerste fase. Hiervoor hadden zich twaalf partijen aangemeld.

Het betreft een voorlopige gunning: andere kandidaten kunnen nog bezwaar aantekenen. Gebeurt dat niet, dan wordt de opdracht op 7 augustus definitief aan Bot Bouw verstrekt.

Geweldig

,,Binnen drie jaar worden zestig huizen gerealiseerd. Dat is geweldig nieuws voor Hollands Kroon en ’t Veld in het bijzonder’’, stelt wethouder Theo Groot. ,,Met de dorpsvereniging hebben we hard voor dit resultaat gewerkt.’’

In het dorp wordt al jarenlang gewacht op nieuwbouw. De vlag ging dan ook uit, toen de provincie definitief groen licht voor uitbreiding van ’t Veld (in totaal 360 huizen) gaf.

Loting

Van de twaalf kanshebbers mochten na loting vijf partijen een aanbieding doen. Drie aannemers hebben een schetsontwerp ingeleverd.

Bot Bouw heeft volgens Hollands Kroon gezorgd voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Verkoop

Na de zomer wordt duidelijk wanneer de bouw en verkoop van de woningen start. Als die vlot verlopen, dan wil Hollands Kroon snel door met een volgende fase.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.