Den Helder dementievriendelijke gemeente

© Archieffoto
Den Helder

De gemeente Den Helder heeft dinsdagavond de titel Dementievriendelijke gemeente gekregen.

Dat gebeurde bij aanvang van een informatiebijeenkomst over dementie voor Helderse verenigingen. Den Helder is de eerste van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland met deze titel.

Den Helder krijgt het predicaat omdat ze mensen met dementie en hun naasten ondersteunt via het Mantelzorgcentrum en het Alzheimer café. Ook kunnen mensen met dementie in Den Helder langer thuis blijven wonen door onder andere dagopvang.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bovendien stelt de gemeente budget beschikbaar voor trainingen en scholing om de kennis over dementie te vergroten en taboes te doorbreken.

Inmiddels zijn Wmo-medewerkers van de gemeente, vrijwilligers van buurthuizen, welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties geschoold en is lesmateriaal voor het onderwijs ontwikkeld.

Scholing van politie en brandweer is gepland. Door het trainen van leden van verenigingen wordt het ook mogelijk mensen met dementie langer mee te laten doen in de samenleving.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.