Alvast een beetje wennen aan Purmerend

Wedstrijdmoment uit De Nieuwe Wereld tegen Klim-op.© Foto Ella Tilgenkamp

Jacco van Oostveen
Purmerend

Nog een paar jaar, dan hoort de Beemster bij de gemeente Purmerend. De Bloeiende Perelaar neemt alvast een voorproefje op wat komen gaat, want de basisschool uit Zuidoostbeemster doet als enige niet-Purmerendse school vrijdag mee aan het Minischoolvoetbaltoernooi van FC Purmerend.

,,We hebben er zelfs twee keer voor getraind’’, zegt Joy (9), net gewisseld in de wedstrijd tegen ’t Carrousel. Het gaat hartstikke goed met de meiden uit de Beemster. De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen, de tweede eindigde in 0-0. Het potje tegen ’t Carrousel lijkt uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar dan breekt Lisa namens het zevental van de Perelaar de ban. Lisa krijgt meteen een publiekswissel. ,,Ik zit op voetbal, bij ZOB. Maar dit is net zo leuk. Vorig jaar werden we vierde, nu willen we kampioen worden.’’

Helaas voor Lisa en haar teamgenoten komt die droom niet uit. In de categorie meisjes groep 5/6 wint OBS Akkerdijk 3, bij de jongens wint OBS Weidevogels 10. Bij de meisjes groep 3/4 gaat de winst naar Klim-Op 3, bij de jongens OBS Weidevogels 2.

Aan de 22ste editie van het Minischoolvoetbaltoernooi, dat traditiegetrouw op Goede Vrijdag wordt gehouden, doen 27 meiden- en 65 jongensteams mee.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.