Burgemeester Smit woont op loopafstand stadhuis Beverwijk

Martijn Smit.

Martijn Smit.© Heleen Vink

Annemiek Jansen
Beverwijk

Hij heeft eind juli vorig jaar een jaar uitstel gekregen, maar burgemeester Martijn Smit heeft die hele periode niet nodig gehad om een huis in Beverwijk te vinden.

Dat burgemeester Smit dol is op zijn nieuwe woonplaats, steekt hij niet onder stoelen of banken. En Wijk aan Zee, zal hij daar aan toevoegen.

Maar als woonplek koos hij toch voor de stad, waar hij sinds het weekeinde woont. Ook daar doet hij helemaal niet geheimzinnig over, getuige zijn eigen twitterbericht: ’En nu dus echt wonen in #Beverwijk #verhuisd Eerst maar eens mooi rondje hardlopen’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Desgevraagd meldt hij dat hij op loopafstand van het stadhuis is komen wonen.

Smit is op 18 mei precies een jaar burgemeester van Beverwijk. Een burgemeester is verplicht om in een gemeente waar hij werkt te wonen. Hij kan ontheffing aanvragen voor een jaar en dat heeft Smit ook gedaan.

Voordat Smit burgemeester werd van Beverwijk, was Freek Ossel door ziekte van de toenmalige burgemeester Han van Leeuwen sinds september 2014 waarnemer. Een waarnemer hoeft niet in de gemeente te wonen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.