Vertraging bij bouw flats Siriusstraat Hoorn

Vertraging bij bouw flats Siriusstraat Hoorn
De sloop van de flats Siriusstraat, inmiddels helemaal weg.
© Archieffoto Henk de Weerd
Hoorn

De bouw van nieuwe flats op de plek van gesloopte flats aan de Siriusstraat in Hoorn is vertraagd. Onderhandelingen over de bouwsom en tekort aan bouwmaterialen zijn daarvan onder meer de oorzaak.

De gemeenteraad is hierover per brief op de hoogte gebracht. Intermaris en de gemeente Hoorn werken samen in de bouw van 382 nieuwe sociale huurwoningen. Die komen op de plek van van 272 woningen die in fases gesloopt worden. Twee flats zijn inmiddels weg, op 1 oktober wordt gestart met de sloop van de twee andere flats.

Een aantal omstandigheden zorgt nu voor vertraging. Intermaris is in oktober 2017 gestart met de aanbesteding. Drie aannemers schreven in op de opdracht, maar alledrie zaten met hun prijs boven de maximale prijs die Intermaris wilde betalen. De onderhandelingen over de prijs zijn nog steeds niet afgerond.

De geplande start van de bouw in oktober 2018 kan hierdoor niet meer worden gehaald. Daarnaast zijn ook de levertijden van materialen opgelopen.

Een bijkomende vertragende factor is dat de gemeenteraad heeft besloten om nieuwbouw in Hoorn voortaan gasloos uit te voeren. Hiervoor was in het geval van de Siriusstraat aanvullend onderzoek nodig. De meerkosten van gasloos bouwen bedragen volgens Intermaris ongeveer 8.000 euro per woning, wat niet kan worden doorberekend in de huurprijzen.

Naar verwachting kan nu in 2019 gestart worden met de bouw van de eerste twee blokken. De sloop van blokken 3 en 4 is begin 2019 klaar, de herbouw gaat mee in dezelfde stroom als de eerste twee blokken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons