Celstraf voor toetakelen van vrouwen thuis en in café

Jeannine Verhagen
Purmerend

De 32-jarige Richie M. krijgt van de rechtbank in Alkmaar 1,5 jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, mishandelde niet alleen een Purmerendse midden in de nacht terwijl haar jonge kinderen toekeken, maar duwde ook glas in het gezicht van een Amsterdamse.

Zij liep grote littekens op in haar gezicht en is voor haar leven getekend. De eis was 2,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Die straf vond de rechtbank te hoog.

Op 12 december mishandelde de man het Purmerendse slachtoffer bij wie hij tijdelijk in huis woonde. Hij duwde haar tegen een muur, stompte in haar gezicht en sleurde haar aan haar nekvel mee naar de badkamer.

De vrouw hield wonden in haar gezicht over en heeft sindsdien blijvende littekens. Ook vernielde de man huisraad. Hij moet haar 994 euro betalen, waarvan 750 euro smartengeld.

Nadat hij was opgepakt, bleek hij ook gezocht te worden voor de zware mishandeling van een vrouw in een kroeg in Amsterdam.

Deze jonge vrouw raakte daarbij verminkt. Zij wilde een ruzie sussen, maar de man viel haar aan en duwde met kracht een bierglas in haar gezicht. Hij moet dit slachtoffer 9123 euro betalen, waarvan 7500 smartengeld.

De man blijft drie jaar onder toezicht van de reclassering, moet worden behandeld, meewerken aan begeleid wonen en het zoeken naar een zinvolle dagbesteding.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.