Geldautomaat op Marken blijft in bedrijf

© Archieffoto

Johan Moes
Marken

De geldautomaat aan de Kerkbuurt op Marken blijft in bedrijf tot augustus. Dan wordt op het parkeerterrein bij de entree van het eiland een nieuwe voorziening in gebruik genomen, waar vanaf dat moment een geldautomaat zit.

Dat is het gevolg van overleg tussen de Rabobank, de eigenaar van de geldautomaat, de nieuwe eigenaar van het pand waar de automaat zit en de gemeente Waterland.

De geldautomaat aan de Kerkbuurt is de enige op Marken. Onder inwoners van het voormalige eiland ontstond begin dit jaar grote ongerustheid toen de Rabobank bekend maakt dat de automaat vanaf eind maart niet meer in bedrijf zou zijn. Het pand waar de automaat zit was namelijk verkocht aan een particulier. In afwachting van de nieuwe voorziening op het parkeerterrein zou Marken het een paar maanden zonder automaat moeten stellen. Dat vonden veel Markers onacceptabel: het zou betekenen dat ze geen geld konden opnemen, juist in een periode waarin veel evenementen worden georganiseerd waar met contant geld wordt betaald.

Naar aanleiding van de onrust hebben gesprekken plaatsgevonden tussen de bank, de nieuwe eigenaar van het pand en de gemeente. Resultaat daarvan is dat de automaat in gebruik blijft tot de nieuwe voorziening op het parkeerterrein klaar is. Die voorziening, waar ook toiletten komen voor bezoekers, moet uiterlijk 1 augustus in gebruik worden genomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.