Kamperen op podium Park voor eerste ’losse’ kaartjes

Schouwburg Het Park in Hoorn.© Foto Holland Media Combinatie / Eric Molenaar

Jaap Stiemer
Hoorn

Kamperen in Schouwburg Het Park. Je zou het branchevervaging kunnen noemen, maar het is een ludieke actie. De kampeerders kunnen als eerste meedoen aan de losse verkoop van plaatsbewijzen.

Het kamperen in de schouwburg werd eerder al eens als 1 april grap bedacht. Maar nu is het echt: op het podium van de grote zaal van Het Park mogen zondagavond 3 juni om 20 uur tien tentjes worden neergezet. Er zijn al vier aanmeldingen binnen bij de schouwburg, dus enige haast bij het aanmelden is geboden.

Om er een echte ’Camping Het Park’ van te maken wordt het podium in samenwerking met Karsten Travelstore sfeervol aangekleed. De avond zelf wordt er een theatraal kampvuur ontstoken waar een echte kampvuurgitarist bij plaatsneemt. Ook komt er een verhalenverteller spookverhalen vertellen, ten behoeve van een goede nachtrust.

De gedachte achter de ludieke actie is dat mensen vroeger in een lange rij voor de schouwburg stonden en soms zelfs in een slaapzak voor de deur lagen om kaartjes voor voorstellingen te kunnen bemachtigen. ,,Door de online verkoop is dat natuurlijk voorbij’’, zegt Marjolein Mol van Het Park. ,,Maar op deze manier willen we dat weer een beetje terugbrengen. Degenen die op het podium kamperen, staan vooraan in de rij voor de losse kaartverkoop.’’

De reguliere losse verkoop start later die dag om 12 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@parkhoorn.nl. Vermeld hierin naam, telefoonnummer en aantal personen. Daarna krijgt iedereen een aanmeldformulier toegestuurd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen