Doneeractie voor jonge Hoornse moeder met Lyme

HOORN

Voor Doreen Bouwman, een 30-jarige Hoornse vrouw met de ziekte van Lyme, is een doneeractie opgestart. Haar familie hoopt hiermee genoeg geld bij elkaar te krijgen om een stamceltherapie te bekostigen. Deze wordt in Nederland vaak niet vergoed en de diagnose is ingewikkeld.

Onlangs nog werd een soortgelijke actie op touw gezet voor Robin Stienstra uit Medemblik, tevens de geboorteplaats van Doreen. Robin wist door de actie en een veiling de benodigde 30.000 euro op te halen voor een behandeling tegen de ziekte in Duitsland. Ook de moeder van Robin, Natasja (48), lijdt aan dezelfde ziekte en probeert ook een behandeling te verwezenlijken. Robin en Natasja hebben geregeld contact met lotgenoot Doreen.

Lees ook: Paleisje blijkt kat in de zak (pdf)

Doreen was afgelopen zomer in het nieuws om haar uitzichtloze situatie. Niet alleen was tijdens de zwangerschap van haar inmiddels 2,5 jarige zoontje Benjamin geconstateerd dat ze aan de ziekte van Lyme leed, ook bleek haar pas gekochte huis in Hoorn vol zwammen en verborgen gebreken te zitten. Terwijl Bouwman volledig werd afgekeurd voor de arbeidsmarkt, werd duidelijk dat haar huis grondig moest worden aangepakt om het leefbaar te maken. Bij de verkopende partij kon geen vergoeding worden geclaimd via de juridische weg. Een poging om de zaak via de Rijdende Rechter aan te kaarten liep op niets uit omdat de verkoper hier niet aan mee wilde werken.

De man van Doreen, Danny van Bale (29), is nu de doneeractie gestart in de hoop dat zijn vrouw stamceltherapie kan ondergaan. Ze is nu aan huis gekluisterd en moet de meeste tijd van de dag doorbrengen in een donkere slaapkamer. De beoogde stamceltherapie geeft zo’n 80 tot 85 procent kans op genezing van de ziekte van Lyme.

Klik hier voor de doneeractiepagina

6b52c7e8-d479-11e7-a5a3-a11e9797cb53.pdf

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen