Arker Boetje Middenmeer blijft op ’eigen plek’

Anja de Jong-Kempeneers en Roeland Gravestein ondertekenen de huurovereenkomst aan de koffietafel in het Arker Boetje.

Anja de Jong-Kempeneers en Roeland Gravestein ondertekenen de huurovereenkomst aan de koffietafel in het Arker Boetje.© PR-foto

Richard Zut
Middenmeer

De tweedehandskledingwinkel het Arker Boetje zal nog tot zeker 2028 gehuisvest blijven op de huidige locatie aan de Brugstraat. De huurovereenkomst met Wooncompagnie is zojuist met tien jaar verlengd.

Met het Arker Boetje heeft Middenmeer een kleidingwinkel voor mensen met een beperkte beurs. Ook is het een laagdrempelige ontmoetingsplek in het dorpscentrum. ,,De afgelopen vijf jaren hebben laten zien dat we voorzien in een duidelijke behoefte’’, zegt Anja de Jong-Kempeneers van stichting Diaconie ’De Ark’ Hollands Kroon. ,,Daarom wilden we graag een langdurige huurovereenkomst aangaan met Wooncompagnie’. Die had eerst het idee om het pand te verkopen, maar nu is besloten het pand door verhuur in te blijven zetten voor deze maatschappelijke invulling. ,,De doelstelling van het Arker Boetje sluit perfect aan op de onze en wij zijn dan ook blij dat dit nog minimaal tien jaar op deze wijze ingezet gaat worden’’, aldus Roeland Gravestein, manager Bewoners bij Wooncompagnie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.