Voorschot op kunstweekeinde in V&D

Voorschot op kunstweekeinde in V&D
Tinus D. exposeert al in VoorheenVenD.
© Foto Holland Media Combinatie / Jaap Stiemer
Hoorn

In ’VoorheenVenD’ in Hoorn wordt vanaf donderdag 30 augustus een voorschot genomen op het kunst- en cultuurweekeinde dat vanaf vrijdag 31 augustus plaatsvindt in de stad.

In het pand op de hoek van het Nieuwe Noord en de Nieuwsteeg is een ’woonwarenhuis’ neergestreken. Een samenwerkingsverband van verschillende ondernemers en kunstenaars, die er tot februari kunnen blijven. Daarna wordt het gebied herontwikkeld: er komen woningen.

De initiatiefnemers van VoorheenVenD willen nu ook andere kunstenaars de gelegenheid geven hun werk in de winkelruimte te presenteren. Dat kan vanaf donderdag 30 augustus vier dagen lang. Elke kunstenaar krijgt voor een bedrag van 50 euro (ex btw) een plek van ongeveer twee bij twee meter tot zijn beschikking. Daar kan het werk worden gepresenteerd door het ergens op te zetten, of bijvoorbeeld aan het plafond te hangen. Na het weekeinde krijgt deze opzet mogelijk een vervolg.

Inschrijven voor deze expositie kan in de winkel via voorheenvend@gmail.com. De openingstijden zijn donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur.

Kunstmarkt

In het weekeinde van 31 augustus en 1 en 2 september is er een vol cultureel programma in de binnenstad van Hoorn, onder meer met een grote kunstmarkt en activiteiten in de voormalige waterschapspanden aan het Grote Oost. Daar is een popupmuseum, waar onder meer de tentoonstelling van de Zilveren Camera is te zien.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons