Aldi in mei van Dubbele Buurt naar Grote Beer

De nadruk ligt bij de Aldi straks op vers.© Foto aangeleverd

Hoorn

Het binnenstadsfiliaal van de Aldi verhuist half mei van de Dubbele Buurt naar winkelcentrum de Grote Beer. De panden aan de Dubbele Buurt komen daarmee vrij.

De Aldi heeft zo’n twintig jaar gehuisd in twee panden tussen Dubbele Buurt en Kleine Noord. Dat ging met veel juridische procedures gepaard, omdat de eigenares van een van de panden het niet eens was met het doorbreken van de muur tussen haar pand en het buurpand.

De Aldi was al langer op zoek naar een andere plek, omdat de toegang aan de kant van de Dubbele Buurt verre van ideaal is voor de klanten. Ook is het pand te klein geworden: Aldi zoekt panden met een winkel- oppervlak van rond de 1100 vierkante meter.

In de Grote Beer is dat gelukt: hier wordt medio mei een winkel geopend van ongeveer 1375 vierkante meter. Daarin komt de nieuwste formule van Aldi, waarbij de nadruk ligt op vers: vers afgebakken brood, vers vlees, verse groente en fruit en verse vis. Daarnaast is het nieuw dat er kant-en-klare producten zoals salades, smoothies en sandwiches in het assortiment zijn opgenomen. De sfeer in de winkel zal door het gebruik van fotowanden en afdelingsaanduidingen ook beduidend anders zijn dan in het huidige filiaal.

Wat er aan de Dubbele Buurt gaat gebeuren is nog onduidelijk. Vanwege de eigendomsverhoudingen ligt het voor de hand dat de doorbroken muur wordt hersteld en er twee aparte ontwikkelingen komen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen