Jasper Smit na tien jaar weer in ATP-toernooi

Jasper Smit na tien jaar weer in ATP-toernooi
Jasper Smit
© Archieffoto Orange Pictures/Wessel Dekker
Volendam

Hij rekende er wellicht niet meer op, maar Jasper Smit maakt - na tien jaar - opnieuw zijn opwachting tijdens het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

Aan de zijde van Jesse Timmermans speelt de Volendammer de eerste ronde van het dubbelspel tegen Robin Haase en Matwé Middelkoop.

Alle 128 clubkampioenen van Nederland mogen in een kwalificatietoernooi strijden om een wildcard voor het dubbelspel tijdens het ATP-toernooi in de havenstad. Smit, clubkampioen van het Volendamse TV Dijkzicht en als eerste geplaatst in dit kwalificatietoernooi, won al z’n wedstrijden en bereikte de finale. Aan de andere kant van het schema deed Timmermans hetzelfde. Saillant was dat laatstgenoemde in zijn halve finale Alec Deckers, zoon van toernooidirecteur Richard Krajicek, uitschakelde. Timmermans en Smit vormen nu dus samen een koppel in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi, waar onder anderen Roger Federer zal schitteren.

Smit en Timmermans mochten zelf de loting voor het dubbelspel van het ABN Amro-toernooi. Ze koppelden zichzelf aan hun landgenoten Haase en Middelkoop. „Geen slechte loting, denk ik”, aldus Smit. „Richard (Krajicek, red.) is er zeker blij mee. Hij is zo in ieder geval verzekerd van twee Nederlanders in de tweede ronde.”

De wedstrijd Smit/Timmermans-Haase/Middelkoop wordt dinsdag of woensdag rond 16 uur gespeeld op het centre court van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons