Schoollessen over geld in Schagen

Ronald den Boer
Schagen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo in Schagen krijgen volgend jaar les in de juiste omgang met geld.

Het gaat om acht klassen van het Clusius College en twaalf van het ROC. Zij krijgen het lespakket Moneyways voorgeschoteld.

De gemeente Schagen draagt financieel bij aan het lespakket. Wethouder Ben Blonk ziet er namelijk wel een gemeentelijke taak in.

,,We dragen ook financieel bij aan schuldhulpverlening en begeleiding van mensen die in geldproblemen zijn gekomen. Maar dat is veel duurder. Als we met een bijdrage aan het lespakket kunnen voorkomen dat jonge mensen in die financiële problemen komen, zijn we dus goedkoper uit.’’

Moneyways is een lesprogramma voor de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs en het mbo. Het wordt medegefinancierd door het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid en de gemeente.

Het programma richt zich op het voorkomen van armoede en schulden, door jongeren financieel bewust te maken en meer te leren over de juiste omgang met geld.

Het pakket bestaat uit drie lessen en wordt gegeven met rolmodellen. Zij delen hun eigen persoonlijke ervaringen met geldnood met de leerlingen.

Het Clusius heeft al eens een proef gedaan met Moneyways en zowel docenten als leerlingen waren enthousiast.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.