Verhitte peuter uit auto Assendelft is weer thuis

Assendelft

Het tweejarige jongetje dat donderdagmiddag uit een snikhete auto op de parkeerplaats aan de Kaaikhof in Saendelft is bevrijd, is terug bij zijn ouders. Dat meldt de politie. De peuter was niet goed aanspreekbaar en bezweet van de hitte toen de hulpverleners hem uit het voertuig wisten te redden.

Na verkoeling in een ambulance ging het na een tijdje beter met het jongetje, meldt wijkagent Ron Bergman op twitter. Een politiewoordvoerder zegt dat het slachtoffertje daarna bij zijn ouders is gevoegd. De politie heeft melding gedaan bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Een winkelier zag donderdag twee politieauto’s en een ziekenauto met gierende banden aanrijden. Andere ondernemers vertellen dat het incident voor de Vomar-supermarkt afspeelde. Op het hoofdkantoor onthielden ze zich gisteren van commentaar.

Het winkelend publiek vindt het verschrikkelijk wat er met de peuter is gebeurd. ,,Je hebt mensen en je hebt gevulde koeken’’, reageert een voorbijganger uit Krommenie. ,,Ik ga nog beter om met mijn hond’’, zegt een vrouw. Een ander wijst op de campagnes die zijn gehouden om geen huisdieren in de auto te laten zitten met het warme weer. ,,Dan is toch logisch dat je dat ook niet met kinderen doet?’’

Wijkagent Ron Bergman laat weten dat met een buitentemperatuur van 35 graden, de temperatuur in de auto na tien minuten 45 graden is. Na dertig minuten is dat 54 graden.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons