Premium

Kinderen sparren over Beleeftuin in Pluto

Kinderen sparren over Beleeftuin in Pluto
Sam, Bink en Siem (vlnr)bij hun favoriete tekening.
© Foto Jolande Bras
Den Helder

De speeltuin in de Boatex wordt omgetoverd tot ’Beleeftuin Pluto’. Omdat de aangestelde werkgroep en de gemeente er nog niet uit zijn gekomen hoe deze tuin eruit moet zien, mochten de kinderen hun mening laten horen tijdens het paasfestijn zaterdag in Fort Westoever.

Door de bedrijven Hoek, De Twee Heren en BoerPlay zijn ontwerpen gemaakt. Voor Bink van Baar (5) is het duidelijk. Het ontwerp van De Twee Heren is favoriet: „Ik vind het mooi dat er een kabelbaan over het water loopt. Dat is heel cool. Ook het voetbalveld en de bomen vind ik mooi.” Zijn vriendjes Siem Spaans (5) en Sam Kraak (4) zijn het daar helemaal mee eens. „Ik vind het voetbalveld heel mooi”, vertelt Siem. Sam vindt de boomstammen een pluspunt. „De bomen zijn ook mooi”, en hij wijst naar de boomstammen die om de speeltuin zijn getekend. „Hier kun je vast op zitten.”

Saskia van Baar zit in de werkgroep van Beleeftuin Pluto. „Ik had inderdaad wel verwacht dat het ontwerp van De Twee Heren in de smaak zou vallen. Dit komt vooral doordat het ontwerp heel mooi is uitgewerkt. In alle ontwerpen zit bijvoorbeeld een voetbalveld, maar op het ene ontwerp komt dit iets meer naar voren”, vertelt ze. Van Baar: „Het is nu eerst kijken naar hoe veilig de speeltuinen zijn en hoe het met bijvoorbeeld het onderhoud zit. Over een aantal weken gaan wij de keuze maken.”

Voor de realisatie van de Beleeftuin is 75 duizend euro nodig. Via sponsoring, giften, acties en crowdfunding wordt dit bedrag de komende tijd bij elkaar gespaard.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen