Veel schade door brand Heerhugowaard, brandweerwagen glijdt in sloot [video]

Heerhugowaard

Bij een vrijstaande woning met een rieten kap aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard is zaterdagavond brand uitgebroken. Een hoogwerker van de brandweer belandde tijdens het bestrijden van het vuur in een naastgelegen sloot.

De boerderij heeft veel schade. Het dak is zwaar aangetast. Verder is er veel rook- en waterschade. De woning wordt als verloren beschouwd, meldt de Veiligheidsregio.

Onder omstanders deed het verhaal de ronde dat het vuur is ontstaan door blikseminslag in het rieten dak. De brandweer kan dat echter niet bevestigen, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De brandweermannen in de wagen zijn ongedeerd gebleven en er is een tweede hoogwerker ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden.

De Veiligheidsregio gaat er vooralsnog vanuit dat de brandweerwagen nog te redden is. Wat de schade is, was zaterdagavond niet te achterhalen. Het is ook nog niet bekend wanneer het voertuig uit de sloot getakeld wordt. Bij het wegglijden van de hoogwerker heeft waarschijnlijk meegespeeld dat het heel veel regende zaterdag waardoor de berm van de sloot drassig was.

De brand is inmiddels onder controle. De Jan Glijnisweg werd door de politie afgezet. Brandweerlieden hebben overslag van de brand naar een nabijgelegen loods weten te voorkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto: DNP.NU/Hans Vrenegoor

Update

Update

De brandweerwagen die zaterdag de sloot in reed bij een brand in een stolp in Heerhugowaard is zaterdagavond uit het water getakeld door een hoogwerker. Schade-experts zullen vaststellen of de brandweerwagen nog gered kan worden.

Van de stolp is niet veel meer over. Ondanks de regen brandde het dak helemaal weg waardoor nu alleen de stenen van de begane grond nog overeind staan. Een sloopbedrijf gaat nu de resten van het huis weghalen. De loods die achter het huis stond, is wel bespaard gebleven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.