Honderd huizen in Limmer Zandzoom

Het plan aan de noordkant van Limmen.

Het plan aan de noordkant van Limmen.© Illustraties Gem. castricum/Neelu Boparai

Het plan te zuiden van de Visweg (links).

Het plan te zuiden van de Visweg (links).

1 / 2
Henk-Jan den Ouden
Limmen

Er zijn concrete plannen voor de bouw van zo’n honderd woningen op twee locaties in Limmen: een aan de noordkant tussen de Nieuwelaan en de Visweg, en een net ten zuiden van de Visweg.

Op die laatste locatie, naast het bedrijf van Jacob Hooy aan de Rijksweg, gaat Kennemer Wonen in het gebouw ’Duc van Tol’, genoemd naar een bekende tulp uit de zestiende eeuw, achttien sociale huurwoningen exploiteren. Het worden er acht van 65 vierkante meter in de goedkoopste categorie tot 600 euro en tien van 69 vierkante meter die een paar tientjes per maand duurder zijn. Kennemer Wonen heeft daar een subsidie van de gemeente Castricum voor gekregen van 170.000 euro uit het egalisatiefonds sociale woningbouw. Dit onder andere omdat in het Limmense gebied van de Zandzoom tot nu toe alleen maar sociale koopwoningen en geen huurwoningen zijn gebouwd.

Daarnaast komt het appartementencomplex ’Pieter Boschman’, naar de oprichter van de Hortus Bulborum in Limmen. Ook hier komen zo’n twintig appartementen in. De gebouwen tellen allebei vier woonlagen en zijn qua uiterlijk geïnspireerd door de bollenschuren in het dorp. In het plan ten zuiden van de Visweg komen, naast een Deen supermarkt, rijtjeswoningen en aan de Visweg drie vrijstaande huizen.

Het andere nieuwe wijkje komt tussen de Visweg en de Nieuwelaan, tegen de gemeentegrens met Heiloo, helemaal aan de noordkant van Limmen. De toegangsweg komt via het nieuwe bedrijventerreintje aan de Schipperslaan. De bedoeling is, daar zo’n vijftig vrijstaande huizen, twee-onder-een-kappers en rijtjeswoningen te bouwen, in verschillende kleuren en stijlen. Vijftien van deze woningen mogen maximaal 225.000 euro kosten.

De plannen worden ontwikkeld door Hein Schilder Bouw uit Volendam. De architect is Neelu Boparai uit Oostzaan. De grond is gezamenlijk eigendom van de gemeente Castricum en Driessen Vastgoed. Zij hebben samen het gemeentelijk ontwikkelingsbedrijf De Limmer Strandwal, afgekort GEM, hiervoor opgericht.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.