Zwaluwen’30 boekt in Delft tweede overwinning op rij

Delft

Zwaluwen’30 heeft de volgende drie punten binnengehaald. Op bezoek bij Vitesse Delft, dat net als Zwaluwen’30 had gehoopt op een betere seizoensstart, won de ploeg van trainer Ron van der Gracht met de kleinst mogelijke marge dankzij een treffer van aanvoerder Ivo Rottiné: 0-1.

Van der Gracht was vanzelfsprekend zeer content met de zege van de Hoornse formatie, al had deze groter uit kunnen vallen. ,,De drie punten, die zijn het belangrijkste. Laat ik dat vooropstellen, maar dit was geen hele goede wedstrijd. Met name in de tweede helft niet”, zo zag de trainer. Zwaluwen’30 had wel het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle, maar weigerde dit in de score uit te drukken. Alleen Rottiné kwam tot scoren na een mooie combinatie met Yannick Kuijpers.

Een mooie opsteker voor Zwaluwen’30, dat na de overwinning van vorige week tegen koploper ARC nu weer een zege kon toevoegen aan het puntentotaal. ,,Maar het was allemaal wel wat zwaarder op gewoon gras”, vervolgt Van der Gracht. ,,Al hadden we het uiteindelijk gewoon eerder af moeten maken. Doordat we dat niet doen, gaan we bij vlagen op twee gedachten hinken. Dat komt omdat het vertrouwen bij ons toch nog een beetje broos is.”

Dat Zwaluwen’30 de punten binnen haalde, had de ploeg met name te danken aan Anthony Sabajo, die de rechtsbuiten van Vitesse Delft negentig minuten lang onschadelijk wist te maken. ,,Dat is een compliment waard, want die jongen is namelijk écht goed”, aldus de Hoornse trainer.

Vitesse Delft-Zwaluwen’30 0-1.

Rottiné 0-1.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen