Politie druk met vechtpartijen Eritreeërs in Zaandam, zalencentrum Sade ontruimd [video]

ZAANDAM

Meerdere vechtpartijen hebben in de nacht van maandag op dinsdag voor onrust gezorgd in Zaandam. De politiehelikopter moest worden ingezet. De onrust ontstond tijdens een feest in zalencentrum Sade aan de Mahoniehout. Het centrum moest worden ontruimd.

Volgens de politie waren er zo’n 350 personen aanwezig op het feest. Tijdens het evenement gingen meerdere mensen met elkaar op de vuist en er werd onderling veel geweld gebruikt. De organisator besloot om het feest te beëindigen. Het verzoek aan bezoekers om het zalencentrum te verlaten werd echter niet opgevolgd, waarna de organisator de hulp van de politie inriep.

Ook de politie sommeerde de bezoekers het centrum te verlaten, maar wederom gaf een groep daar geen gehoor aan. De politie besloot het pand te ontruimen. „Tijdens de ontruiming werden politiemensen en beveiligers bekogeld met flessen en stoelen door de aanwezige agressieve groep mensen. De politie heeft de mensen uiteindelijk met geweld het pand uitgezet”, aldus de politie.

Buiten de gelegenheid keerde de menigte zich opnieuw tegen de agenten en bekogelden hen met onder meer stenen. Uiteindelijk waren er 80 agenten en verschillende charges voor nodig om de rust terug te laten keren. Een melding over een dreiging met vuurwapens bleek volgens een politiewoordvoerster niet te kloppen, er zijn geen vuurwapens aangetroffen.

De politie heeft drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een van 22 uit Duitsland, een 28-jarige uit Heiloo en iemand van 29 jaar oud uit Hoorn. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Op Twitter laat ProRail dinsdagochtend weten dat de politie ,,een groep rellende jeugd'' naar Amsterdam liet reizen. Volgens de spoorwegbeheerder veroorzaakten ze oponthoud voor de treinen die vanaf Zaandam vertrekken.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons