Het voorjaar begint in de Sint Martinuskerk in Bovenkarspel

Het voorjaar begint in de Sint Martinuskerk in Bovenkarspel
Lisa Paartman (7 jaar) en Marian Schooneman dopen samen de tulp ‘Martinique’.
© Foto Marcel Rob
Bovenkarspel

De slotviering van het jubileumjaar van de Sint Martinuskerk in Bovenkarspel is er een om in te lijsten.

‘De lente begint in Bovenkarspel’ was jarenlang de slogan van de Westfriese Flora. Maar deze eer valt nu te beurt aan de 50-jarige Sint Martinuskerk, die voor de gelegenheid letterlijk in de bloemetjes is gezet door parochianen en vele kwekers uit de buurt.

’Beken kleur’

Kleurrijke, artistieke bloemstukken en perken vol voorjaarsbloeiers als tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen en sneeuwklokjes toveren de kerk om tot een ‘ware Martinusflora’ en geven invulling aan het thema van deze dienst ‘Beken kleur’.

Aan dit bloemendecor voegt kweker Nico de Wit van Jan de Wit en Zonen vandaag nog een bijzondere tulp toe. De grootbloemige, warmrode ‘Martinique’. Een naam die verwijst naar Sint Martinus en ook internationaal goed klinkt. Waarom een rode tulp? Nico: „ Rood is een dominante kleur. Het is de kleur van de liefde, een kleur die overal terecht kan. Maar het is ook de kleur van de mantel van Martinus, dus de doop in deze kerk is heel speciaal.”

’Martinique’

Na afloop van de viering wordt de champagne ontkurkt en het jongste koorlid van het kinderkoor Lisa Paartman (7 jaar) en de voorzitter van de parochie Marian Schooneman dopen samen de tulp ‘Martinique’. Met de wens van Marian: „ Om voorspoedig te groeien, te bloeien en te vermeerderen en om voor altijd verbonden te blijven met onze Martinusparochie!”

„ Deze tulp is een prachtig cadeau voor onze parochie en het is fijn om de doop samen met Lisa te doen. De jeugd heeft de toekomst en ik hoop zo een zaadje te planten dat het fijn is om in de kerk te zijn en samen te zingen”, aldus Marian. Ze kijkt terug op een prachtig jubileumjaar, waarin het thema ‘verbinding’ op vele, bijzondere manieren invulling heeft gekregen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons